Simson Holland
Simson Holland Club
Tank ontroesten
Tank ontroesten

Iedereen kent het probleem wel. Bij veel oude Simsons zit vaak roest in de tank. Nu zijn er verschillende manieren om je tank te ontroesten.
Er zijn diverse ontroestmiddelen in de handel zoals bv Tankcure of Rustarrestor. Deze middelen werken goed. Maar er zijn ook andere manieren om te ontroesten. Hieronder volgen enkele voorbeelden.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Citroenzuur

Als eerste draai je de benzinekraan uit de tank. Oude benzine eruit. Vervolgens spuit je flink wat remmenreiniger in de tank en laat de overvloedige vloeistof uit de tank lopen. Meestal komt er dan al een hoop troep mee. Vervolgens sluit je het benzinegat goed af , bv met een kurk. Je vult de tank met kokend water. Wel helemaal vol.Hier in voeg je het citroenzuur. Ik haal het citroenzuur meestal bij een drogisterij in Duitsland. Kost ongeveer € 2,50 voor 400 gram. Dan de tank goed heen en weer schudden zodat het citroenzuur zich goed mengd. Wel handschoenen aan , de tank word heet. Ook zorgen dat de tank goed afgesloten blijft ivm spatten. Vervolgens laat je dit enkele dagen zitten. 24 uur is het minimum , maar hoe langer hoe beter. Schud de tank enkele malen per dag. Na enkele dagen laat je de tank leeglopen en spoelt hem zorgvuldig na met water. Laat vervolgens de tank drogen , eventueel met behulp van een compressor. Spoel hierna de tank goed na met spiritus. Als dit gedaan is vul je de tank goed af met benzine. Je kunt ervoor kiezen om hierna een tanksealing te gebruiken , maar is niet noodzakelijk.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Electrolyse